112 Enschede

Wil je weten welke 112 alarmeringen er op dit moment in Enschede zijn? Of wil je oudere alarmeringen vinden? Dat kan eenvoudig via bijvoorbeeld alarmeringen.nl. Je kunt dan zien welke meldingen er worden gedaan door de politie, ambulance of brandweer. Handig als je sirenes hoort, want zo kun je nagaan wat er precies aan de hand is in Enschede.

Alarmeringen opzoeken

Als je geen alarmering kunt vinden dan kan dit verschillende oorzaken hebben. De hulpdiensten kunnen bijvoorbeeld een oefening doen. In dat geval kun je sirenes horen, maar is er geen sprake van een noodgeval. Een andere reden is dat de melding niet wordt doorgegeven. Niet alle meldingen worden publiekelijk gemaakt. In dat geval zou je er wel voor kunnen kiezen om bijvoorbeeld Twitter te raadplegen. Via Twitter wordt ook vaak nieuws gepost omtrent politie, brandweer of ambulance meldingen. Zo kun je toch achterhalen wat er precies aan de hand is!

Zelf 112 bellen

Als je te maken hebt met een levensbedreigende situatie dan is het verstandig om direct 112 te bellen. Je krijgt dan een medewerker aan de telefoon die zal inschatten hoe je het beste kunt handelen in jouw situatie.