Hoe krijg je bloed uit kleding?

Als je bloedvlekken hebt in je kleding, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te verwijderen. Bloedvlekken op kleding kunnen moeilijk te verwijderen zijn, maar er zijn een aantal trucs die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat de vlekken zo snel mogelijk verdwijnen.

Van zachte tot harde middelen

Om bloed uit kleding te krijgen, is het eerste wat je moet doen, het bloed onmiddellijk afspoelen met koud water. Vervolgens moet je een vlekkenreiniger op de vlek aanbrengen en de vlek laten intrekken. Als je een wasmachine hebt, kun je de kledingstukken daarna in de wasmachine wassen met detergent. Als je de vlekken nog steeds niet kunt verwijderen, kun je proberen een bleekmiddel op de vlek te gebruiken. Maar dit laatste mag je enkel gebruiken bij witte kleding. Koud water gebruiken Een van de eerste dingen die je kunt proberen, is het gebruik van koud water. Dompel het kledingstuk in koud water en laat het een tijdje weken. Dit zal helpen om de vlekken los te weken. Bloedvlekken in kleding zijn lastiger om te verwijderen als ze oud en droog zijn. Het is daarom erg belangrijk om de bloedvlekken snel te behandelen, zodat ze niet in het kledingstuk trekken. Koud water is hierbij het snelste en het gemakkelijkste redmiddel.

Een vlekkenverwijderaar gebruiken

Als je de vlekken nog steeds niet kunt verwijderen, kun je proberen om een professionele vlekkenverwijderaar te gebruiken. Er zijn verschillende soorten vlekkenverwijderaars die je kunt kopen, dus kies een vlekkenverwijderaar die geschikt is voor het soort kleding dat je hebt. Dergelijke producten reinigen het kledingstuk grondig en zorgen ervoor dat de vlekken volledig verwijderd worden.

Een wasmiddel met bleekmiddel

Als je de vlekken nog steeds niet kunt verwijderen, kun je proberen het kledingstuk te wassen in een wasmiddel met bleekmiddel. Dit zou de vlekken moeten verwijderen. Lees goed de omschrijving van het middel, want producten met bleekmiddel zijn vaak enkel van toepassing op witte kleding. Dit komt doordat het kleur kan verdwijnen via een bleekmiddel.

Wasmiddel rechtstreeks op de vlek laten intrekken

Een goed wasmiddel is een effectieve manier om bloed te verwijderen uit kleding. Voor lichte vlekken moet je wat wasmiddel op de vlek gieten en de vlek vervolgens voorzichtig losmaken met een vinger. Spoel de vlek daarna uit met koud water. Voor meer opdrogende vlekken, giet je wat wasmiddel op de vlek en laat je het ongeveer een kwartiertje intrekken. Spoel de vlek daarna uit met koud water. Hoe meer de bloedvlek is ingetrokken in de kleding, hoe langer je het wasmiddel moet laten intrekken.

Aspirines gebruiken

Een aspirine kan ook helpen om bloedvlekken te verwijderen. Maak een mengsel van twee aspirines met een klein beetje water en giet het op de vlek. Laat het mengsel ongeveer een halfuur intrekken en spoel het daarna met koud water uit.

Alcohol om bloedvlekken te verwijderen

Alcohol kan worden gebruikt om bloedvlekken te verwijderen. Giet wat alcohol op de vlek en laat het ongeveer een minuut intrekken. Maak de vlek voorzichtig los met een vinger en spoel het daarna met koud water uit.

Waterstofperoxide

Waterstofperoxide is een andere optie voor het verwijderen van bloedvlekken. Giet wat waterstofperoxide op de vlek en laat het ongeveer een minuut intrekken. Spoel het daarna met koud water uit.